امروز: سه شنبه 22 آبان 1397 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

همایش آسیب شناسی شبکه های اجتماعی مجازی

تاریخ خبر: شنبه 13 آذر 1395 - 13:47
به همت انجمن علمی روانشناسی دانشگاه ازاد اسلامی واحد تبریز سخنرانی علمی بررسی آسیب شناسی شبکه های اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با شرکت اساتید و دانشجویان دانشگاه و باپوشش خبری حضور صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز سیامک پیغامی دبیر این جلسه هدف از برگزاری این سخنرانی ارائه راهکارهای مفید و نحوه صحیح استفاده از این شبکه ها توسط کارشناسان و متخصصان این حوزه دانست و افزود: اگر بستری فراهم شود واین تاثیر ها ادامه دار باشد و بتوانیم مقالاتی را در این باب پذیرش نماییم امیدوار خواهیم بود که آگاهی لازم در کل جامعه در جهت استفاده صحیح از این شبکه ها صورت گیرد.

دکتر مهران صمدی عضو هیأت علمی این دانشگاه نیز گفت پیامد های منفی شبکه های اجتماعی  برای عموم تبیین نشده است.

دکتر صمدی اظهار داشت: امروزه با گسترش رسانه های مجازی ضرورت آگاه سازی مردم از شگردها و ترفندها و آسیبهای شبکه های اجتماعی دو چندان شده است.

وی خاطر نشان نمود :شبکه های اجتماعی امروزه به عنوان رسانه جایگزین ، جوان و انلاین  وارد میدان شده و استقبال نوجوانان و جوانان از این شبکه ها به شدت در حال افزایش است و تبعات ناشی از استفاده های غیر اصولی و علمی از آن می تواند به آسیب های اجتماعی دامن زند.

مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تصریح کرد: شکل گیری ونشر شایعات، امکان نقص حریم خصوصی افراد، بحران هویت و انزوای اجتماعی از تبعاتی است که شبکه های اجتماعی در شکل گیری آنها به ویژه قشر جوان نقش داشته است. این استاد مدیریت رسانه اضافه کرد: خستگی زودرس، اضطراب،کج خلقی، بیقراری، بی توجهی به سلامت شخصی و آسیب های بیشمار روانی و جسمی نیز از پیامد های منفی استفاده غیر ضروری و غیر ضروری و غیر اصولی از شبکه های اجتماعی است و علاوه بر آن نشر افکار جریان های انحرافی و عرفان های کاذب را به وفور می توان در این شبکه ها مشاهده نمود.

وی  با اشاره به شکل گیری نظریه دو جهانی شامل جهان مجازی و جهان فیزیکی گفت: دنیای ارتباطات ما را به سمت جهان مجازی برده است که کنجکاوی  در زندگی دیگران، تبادل آنی محتوا، متن، عکس وفیلم و انتشار سریع هر هر گونه خبر و اطلاعات علمی و غیر ضروری از ویژگی های آن است.

در این همایش دکتر محمود علمی استاد جامعه شناسی این دانشگاه تولید محتوای مطلوب رسانه ای و شکل گیری رسانه‌های تعاملی از سوی گروه های خودی و متخصص و دلسوز را در شبکه های اجتماعی ضروری خواند و افزود: زمان توسعه رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری غیر دولتی در ایران فرا رسیده است و علاوه بر آن بالا بردن سواد رسانه‌ای جامعه و تولید محتوای کیفی مطابق فرهنگ ایرانی و اسلامی در شبکه ها و رسانه ها می تواند تا اندازه ای اوضاع را تلطیف و جوانان و مردم را علاقمند به استفاده از چند رسانه ها کند.

در ادامه این هماش پنل تخصصی همایش علمی آسیب شناسی شبکه های اجتماعی برگزار شد که در آن خانم دکتر نعیمه محب و خانم دکتر شعله لیوارجانی اساتید گروه تخصصی روانشناسی تربیتی و بالینی به سوالات دانشجویان و استادان پاسخ دادند.