امروز: یکشنبه 29 مهر 1397 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

یک استاد دانشگاه: کنجکاوی اولیه نسبت به مواد مخدّر راهی بی بازگشت است

تاریخ خبر: سه شنبه 30 آذر 1395 - 15:19
دکتر امیر پناه‌علی در کارگاه آسیب‌های اجتماعی استعمال مواد مخدر، در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز گفت: «کنجکاوی اولیه و آزمایش یکبار مواد مخدر، راهی برای شروع اعتیاد و بی بازگشت برای یک زندگی سالم است.»

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز دکتر پناه علی در جمع شرکت کنندگان این کارگاه در  تعریف اعتیاد بیان کرد: «هر چیزی که مصرف آن باعث تغییر جسم و روان گردد به عنوان مواد مخدر شناخته می شود و اعتیاد نیز شامل ایجاد تغییر در احساس، تفکر و رفتار است.»
این استاد دانشگاه با اشاره به وجود انواع مواد مخدر در جامعه افزود: «مواد مخدر توهم‌زا و صنعتی بالاترین مشکل را در جامعه بوجود آورده است که با کنجکاوی اولیه و یک بار مصرف، باعث اعتیاد می شوند.»
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی تبریز وابسته شدن را مرحله دوم اعتیاد عنوان کرد و گفت: «در این مرحله که وضعیت خطرناکی است، فرد کشش بیشتری به سمت مواد مخدر دارد که به وابستگی منجر شده و کل زندگی را تحت الشعاع قرار می دهد.»
وی تأکید کرد: «وابستگی‌ها شامل جسمانی (از طریق بدن و سلول‌ها) و روانی (از طریق اشتغال ذهنی و فکر مداوم و تمایل به مصرف مجدد) می باشد.»
دکتر پناه علی از مصرف الکل و سیگار، پرخوری، کارها و روابط جنسی پرخطر را جزو عوامل زندگی ناسالم دانست و تصریح کرد: «خودشناسی، تفکر اخلاقی، تنظیم اهداف زندگی، تصمیم‌گیری و حل مسأله، مقابله با هیجان‌های منفی و فشارهای روانی از عوامل روانی مهمی برای ارتقای مهارت‌های زندگی و مقابله با ناملایمات زندگی هستند.»
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی تبریز معنا دادن به زندگی را عامل مهمی در زندگی سالم عنوان کرد و افزود: «داشتن اعتقاد و تعهد و نگرش و باور مثبت و خوش‌بینانه به زندگی نجات بخش است.»

در ادامه دکتر بهمن عبدی جامعه شناس نیز گفت: «بی‌اهمیتی به اتفافات پیرامون باعث دامن‌گیر شدن خودمان در آینده خواهد شد.»
وی به بی‌نظمی و ناهنجاری‌های کوچک جامعه اشاره نمود و افزود: «پنجره‌ شکسته‌ای در یک جامعه، نشانه و پیامی بر مجرمان می دهد که می توانند خلا ف کنند»
دکتر عبدی به نظریه پنجره شکسته اشاره نمود و تصریح کرد: «طبق این نظریه برای ایجاد تحولات بزرگ لازم نیست تغییرات بنیادی و اساسی صورت گیرد بلکه با انجام کارهای کوچک و ظاهراً بی‌اهمیت می‌توان به نتیجه مطلوب رسید و از وقوع ناهنجاری‌ها پیش‌گیری کرد.»
کارگاه دو روزه آسیب‌های اجتماعی استمعال مواد مخدر به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی با شرکت مسئولین خوابگاه‌ها، مشاورین، دبیران کمیته‌های انضباطی و مسئولین امور دانشجویی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در سالن شمس برگزار می‌شود.