امروز: یکشنبه 29 مهر 1397 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

واحد تبریز برگزار کرد: اولین نشست علمی تخصصی"عرفانهای کاذب و نو ظهور"

تاریخ خبر: چهارشنبه 10 آبان 1396 - 09:04
اولین نشست علمی تخصصی با موضوع عرفان های کاذب و نوظهور با حضور ائمه جماعات، مدیران فرهنگی و کارشناسان اقامه نماز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی امروز در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار گردید.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی واحد تبریز درابتدای آیین افتتاح نشست، دکتر محمد نریمانی معاون دانشجویی و فرهنگی واحد تبریز ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری ماه صفر و فرارسیدن سالروز شهادت اولین شهید محراب شهید قاضی طباطبائی گفت: «هدف از برگزاری این نشست صمیمی تبادل نظر در خصوص حضور دانشگاهیان در نماز جماعت و ارائه پیشنهادات و راهکارها در برگزاری هرچه باشکوه تر این فریضه الهی و همچنین آشنایی با مسائل روز است».

وی در ادامه افزود : «بر اساس شاخص ها و معیار سنجی  فرهنگی از لحاظ کمی و کیفی دانشگاه های آزاد اسلامی آذربایجان شرقی خوب عمل کرده اند و سعی کردیم همواره در راستای سیاست های کلی نظام حرکت کنیم .»

معاون دانشجویی و فرهنگی واحد تبریز اظهار داشت : «هرقدر به نماز اهمیت بدهیم و دانشجویان را به این سمت هدایت کنیم کار بزرگی انجام داده ایم. با برگزاری مراسم مذهبی ، برپایی نماز جماعت و برگزاری یادواره شهدا وضعیت فرهنگی دانشگاه متحول می شود.»

در ادامه این نشست دکتر احسان شاکری نماینده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هیات‌های نظارت بر تشکل‌های دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: «بحث عرفان و وجوه مختلف آن و خصوصا عرفان های کاذب ، سکولار و انحرافی در سال های اخیر بسیار مورد توجه و در عین حال چالش برانگیز بوده است .»

وی افزود: «در مراکز علمی و فرهنگی و دانشگاهی توجه به این مساله و بررسی علمی و بنیادین آن، یکی از ضرورت های فرهنگی است.»

وی تصریح کرد: «اگرچه مواجه ی سلبی، تدافعی و انتقادی نسبت به بحث های عرفانی کاذب لازم است؛ ولی کافی نیست . اگر در نشست ها و مباحث متعدد به جریان های ناب ، اصیل عرفانی اسلامی ، توجه نگردد و تلاش برای واکاوی و تبیین مبانی و اصول و عرفان اصیل نشود ، همچنان  با شکل و مساله عرفان های کاذب روبرو خواهیم بود.»

این استاد دانشگاه در ضرورت این موضوع گفت: «امروزه باید در کنار نقد عرفان های کاذب ، اهتمام اصلی و جدی برای شناخت عرفانی اصیل داشته باشیم .عرفان نبوی ، علوی و حسینی و در یک کلام عرفان اصیل مدنظر اهل بیت و یا عرفان های عقلانی و استدلالی نظیر مکتب صدرانی، مکتب اشراقی و آثار عرفانی فیلسوفانی چون فارابی و ابن سینا و حکمت شرقی آنها می بایست عمدتا برای جوانان و دانشگاهیان به عنوان جریان زلال و پاک عرفانی تبیین شود.»

وی در خاتمه پیشنهاد کرد : «دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری گروه های معارف و مجموعه های فرهنگی ضمن غور و موشکافی در اصول و مبانی عرفان های اصیل نظیر مکاتب یاد شده و یا عرفان سیاسی و متعهد حضرت امام خمینی (ره) و مرحوم شاه آبادی در قالب برخی از کلاس های معارف اسلامی،  میراث و آثار کهن و فاخر عرفانی و معنوی مورد بازخوانی قرار بگیرد. مجموعه آثاری که در حوزه نماز و اسرار و رموز این فریضه از ابن سینا و شهید ثانی گرفته تا حضرت امام خمینی (ره) و شهید دستغیب به عنوان بخشی از متون درسی اساتید گروه معارف مورد توجه قرار بگیرد.»

کارگاه عرفانهای کاذب و نوظهور با تدریس حجت الاسلام و المسلمین مجتبی حاجی آقازاده معاون فرهنگی و مدیر گروه نقد عرفان های نوظهور مرکز تخصصی کلام ادیان حوزه علمیه قم  ادامه یافت .