امروز: یکشنبه 31 شهریور 1398 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

با حضور مسئولان صورت گرفت؛ بهره‌برداری از نخستین مدرسه عالی مهارتی رباتیک کشور در شهر اولین‌ها

تاریخ خبر: یکشنبه 10 شهریور 1398 - 13:59
نخستین مدرسه عالی مهارتی رباتیک کشور در شهر اولین‌ها با حضور جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی واحد تبریز، نخستین مدرسه عالی مهارتی رباتیک کشور در شهر اولین‌ها (تبریز) ظهر امروز به دست بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس باشگاه پژوهشگران این دانشگاه و  با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز و آیت‌الله  علی ملکوتی نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری، محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان‌شرقی، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و سمای استان و با حداکثری علاقه‌مندان علم، دانش و فناوری افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

محمد نریمانی‌راد دبیر شورای نظارت و هماهنگی سمای آذربایجان شرقی در حاشیه این مراسم با ارائه گزارشی با اشاره به توانمندی‌های خاص مدرسه عالی رباتیک در زمینه آموزش دوره‌های ویژه رباتیک و طراحی و ساخت ربات‌های مختلف با قابلیت‌های وی‍ژه گفت: همه مراحل طراحی، ساخت و تست ربات‌های پرنده در مدرسه عالی رباتیک سما تبریز و با همکاری هفت نفر از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های کامپیوتر و نرم‌افزار دانشکده سمای تبریز انجام شده است.

وی مهم‌ترین وی‍ژگی ربات پرنده با قابلیت نصب دوربین را دقت در انجام مأموریت‌های محوله، عبور از موانع پیچیده، جابه‌جایی اشیا با وزن حدود سه کیلوگرم، حفظ تعادل بسیار بالا و دارای استفاده‌های کاربردی در ارسال‌های روزمره و استفاده در مکان‌‌هایی که خطرات جانی متوجه انسان است، برشمرد.

نریمانی‌راد افزود: عمده فعالیت مدرسه عالی رباتیک سمای تبریز، تمرکز بر روی برگزاری دوره‌های آموزشی، ویژه رباتیک، طراحی و ساخت انواع ربات‌های انسان نما، ربات پرنده، ربات خانگی و ربات آتش نشان و شرکت در مسابقات ملی و بین‌المللی است.

رئیس سمای تبریز تصریح کرد: ربات شبه‌انسان با نام «جینو» محصول تولیدشده در مدرسه عالی مهارتی رباتیک است که دارای چهار درجه آزادی است و مراحل طراحی و تولید آن برای نخستین‌بار در کشور در مدرسه عالی مهارتی رباتیک سمای تبریز که برای کودکان با جذابیت‌های بصری آموزش داده می‌شود.

وص تشریح کرد: این ربات دارای سنسور تشخیص موانع، شنوایی و لامسه است که به اجسام، صدا و لمس واکنش نشان می‌دهد و مهارت‌آموزان این ربات توانایی برنامه‌نویسی با M-Black  را به صورت تصویری آموزش می‌بینند.

نریمانی‌راد افزود: از دیگر اقدامات انجام شده در مدرسه عالی رباتیک سما که با استقبال گسترده روبه‌رو شده است، راه‌اندازی خط تولید پک‌های آموزشی ویژه مدرسه رباتیک با برند SRL و به تعداد هزار پک برای استفاده در مدارس و آموزشکده‌های  سما  و مراکز علمی و آموزشی است. امکان صادرات این پک آموزشی منحصربه‌فرد برای کشورهای همجوار نیز میسر است.