امروز: دوشنبه 18 فروردین 1399 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز صورت گرفت؛ فارغ‌التحصیلی نخستین دانشجوی دکتری تخصصی رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری

تاریخ خبر: شنبه 19 بهمن 1398 - 08:36
نخستین دانشجوی دکتری تخصصی رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با دفاع از رساله خود فارغ‌التحصیل شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، الهام آسیابانی‌پور نخستین دانشجوی دکتری تخصصی رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با دفاع از رساله خود با عنوان «ارزیابی و تحلیل فضایی زیست‌پذیری در محیط‌های شهری (مطالعه موردی: مناطق ده‌گانه کلانشهر تبریز)» فارغ‌التحصیل شد.

آسیابانی‌پور در گفتگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: «امروزه با گسترش و تشدید مشکلات جوامع انسانی و افت کیفیت زندگی ساکنان، قابلیتِ زندگی شهری به عنوان استاندارد سلامت، راحتی و شادی دغدغه اصلی در جغرافیا و سیاست شهری است.»

وی اضافه کرد: «بر این‌ اساس مطالعه و ارزیابی محیط‌های شهری به عنوان ضرورتی اساسی در برنامه‌ریزی‌های مدیریت و توسعه شهری مطرح است.»

فارغ‌التحصیل دوره دکتری رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز به نتایج  این رساله اشاره و تصریح کرد: از بین فاکتورهای اثرگذاری بر وضع موجود زیست­‌پذیری تبریز، فاکتورهای «خدمات و زیرساخت‌­های شهری»، «محیط شهری»، «مدیریت شهری»، «تاریخ شهری» و «اجتماع شهری» بر وضعیت موجود زیست­‌پذیری شهری تأثیر مستقیم و معناداری دارند که در این میان، بیشترین تأثیر را فاکتور «خدمات و زیرساخت­‌های شهری» دارد که محرک و برانگیزاننده زیست‌پذیری در کلانشهر تبریز و جزء اولویت‌های اقدام در زیست‌پذیر کردن کلانشهر تبریز به شمار می‌رود.

به گزارش آنا، علی پناهی به عنوان استاد راهنما و حسن احمدزاده از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به عنوان استاد مشاور، آسیابانی‌پور را همراهی کردند.

داوری این رساله را کریم حسین‌زاده استادتمام گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی مرند، علی آذر استادیار گروه معماری و شهرسازی این واحد دانشگاهی و رضا ولی‌زاده استادیار گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری بر عهده داشتند.

آسیابانی‌پور  با کسب درجه عالی موفق به پایان تحصیلات خود در رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری مقطع دکتری شد.