امروز: یکشنبه 11 خرداد 1399 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی: دانشگاه‌ها انگیزه و ظرفیت تحقق جهش تولید را دارند

تاریخ خبر: یکشنبه 7 اردیبهشت 1399 - 09:54
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: «ایران همان‌طور که در علم می‌تواند در منطقه و جهان حرف اول را بزند، در تولید نیز می‌تواند چنین جهشی داشته باشد و انگیزه و ظرفیت برای چنین جهشی در مردم ایران و به‌ویژه دانشگاهیان وجود دارد.»

عزیز جوانپور در گفتگو با روابط عمومی واحد تبریز، با اشاره به نام‌گذاری سال جدید با عنوان جهش تولید از سوی رهبری، درباره بایدها و نبایدهای تحقق فرمایش ایشان در واقعیت‌بخشی این شعار اظهار کرد: «مقام معظم رهبری همیشه مواردی که مطرح می‌کنند، نشان از این امر دارد که به استعدادهای کشور در حوزه تولید و ... واقف هستند و کاملاً واقف هستند که این ظرفیت برای جهش تولید در کشورمان وجود دارد.»

وی افزود: «همان‌طور که می‌دانیم، در سال گذشته هم با وجود شرایط تحریم، مشکلات برای واردات و نیز مشکل تأمین ارز در کشور، مشکلی در تأمین نیازهای کشور نداشتیم و اکنون نیز نخواهیم داشت، اما بحث این است که رونق تولید به جهش تولید بینجامد و کشور ضمن خودکفاشدن در همه زمینه‌ها در زمینه تولید نیز سرآمد شود.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: «جهش تولید به این بستگی دارد که ما از کل وابستگی‌های فناورانه خود را رها کنیم و از همه ظرفیت‌های صنعتی و ... برای قطع وابستگی فناورانه استفاده کنیم.»

جوانپور بیان کرد: «در این زمینه دانشگاه‌ها بسیار می‌توانند کمک‌کار باشند، در برخی از تولیدات ما هنوز به جهش و فناوری روز دست نیافته‌ایم و دانشگاه‌ها می‌توانند به صنعت در این زمینه کمک کنند و مراکز نوآوری، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد و ... در سال جدید روی جهش تولید تمرکز کنند و ارتباط برقرارکردن با شهرک‌های صنعتی بسیار در این زمینه مؤثر خواهد بود.»

وی عنوان کرد: «قطعاً با تشخیص بسیار خوب مقام معظم رهبری که بسیار عالمانه و از روی مطالعه و آشنایی کامل اوضاع کشور، سال جدید را با عنوان جهش تولید نامگذاری کردند، شاهد شکوفایی اقتصادی و جهش تولید خواهیم بود تا به جای صادرات نفت، تولیداتی داشته باشیم که کشورهای منطقه و همسایه‌ها خودشان مجبور به خرید شوند.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: «این ظرفیت در ایران وجود دارد و ایران همان‌طور که در علم می‌تواند در منطقه و جهان حرف اول را بزند، در تولید نیز می‌تواند چنین جهشی داشته باشد و انگیزه برای چنین جهشی در مردم ایران و به‌ویژه دانشگاهیان وجود دارد.»

جوانپور در پاسخ به این پرسش که کدام بخش از ظرفیت‌های دانشگاه می توانند به تحقق جهش تولید کمک کنند، تصریح کرد: «به‌طور قطع بخش فناوری در دانشگاه‌ها بیشترین ظرفیت را داراست و ما باید به سمت بخش فناوری رفته و روی حوزه‌هایی تمرکز کنیم که موجب رشد صنعت ما می‌شوند. دانشگاه‌ها با مطالعات و پژوهش‌های علمی و فناورانه می‌توانند در حوزه‌های مختلف اقتصادی به کمک بخش تولید بیایند.»