امروز: یکشنبه 11 خرداد 1399 کانال تلگرام اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

معرفی مقاله عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز به عنوان مقاله پراستناد در موسسه تامسون رویترز

تاریخ خبر: دوشنبه 1 شهریور 1395 - 11:28
طبق گزارش پایگاه  Web Of Scienceمقاله دکتر ابراهیم قربانی کلهر عضو هیئت علمی تمام وقت گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز جزو چهارمین مقالات پراستناد اساتید واحد تبریز در موسسه تامسون رویترز است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، دکتر قربانی گفت:« سنتز و تعیین ساختار نانو لوله¬های کربنی چند دیواره ای اصلاح شده با پلی(N- فنیل اتانول آمین) و کاربرد آنها بمنظور حذف و تشخیص مقادیر کم یون های سرب در نمونه های غذائی و محیطی موضوع این مقاله می باشد.»

وی ادامه داد:« موضوع این مقاله روش جدید، حساس و ارزان قیمت است که با استفاده از  نانو لوله های چند دیواره-ای اصلاح شده با پلی N – فنیل اتانول آمین  برای استخراج، پیش تغلیظ و اندازه گیری سرب توسط جذب اتمی شعله ای در مواد غذائی و نمونه های آبی را  ارائه می¬نماید.»

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز افزود:« در میان یون های فلزی اندازه گیری و توانائی تشخیص یون سرب به علت سمیت بالای آن و برخی از آثار سوء آن بر انسان و اکوسیستم از اهمیت ویژه ای برخوردار است ولی به علت غلظت پایین یون سرب در نمونه های زیستی پیش تغلیظ این یون در اندازه گیری بسیار ضروری است.»

وی تصریح کرد:«کاهش قیمت بررسی نمونه‌های غذایی و کاهش آلودگی ناشی از عدم مصرف حجم بالای حلال‌های سمی، بدلیل مساحت سطح زیاد و ظرفیت جذب بالای نانوکامپوزیت سنتز شده، از مهم‌ترین نتایج استفاده از این نانوجاذب خواهد بود و سادگی ساخت، سرعت بالا و میزان مصرف کم نانوجاذب‌های به کار رفته از دیگر مزیت‌های نتایج این تحقیق است.»

قربانی گفت: «این مقاله مستخرج از یک طرح پژوهشی بوده که با بودجه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گروه شیمی و با همکاری صمیمانه دکتر محمد بهبهانی، دکتر جعفر ابوالحسنی و دکتر رحیم حسین زاده خانمیری در مدت 6 ماه اجرا شده و نتایج آن در مجله‌  Food Analytical Methods(جلد 8، شماره 5، سال 2015، صفحات 1326 تا 1334) به چاپ رسیده است.»